eM.Be Electronics

Dorpstraat 34
5595 CH Leende

Sander van Tongerloo 

Tel: 040 – 8421815

Email: info@embe-electronics.nl

printplaat eM.Be Electronics

Techniek

Diverse soldeer- en desoldeerbouten

Zeefdrukmachine

Met deze machine wordt de soldeerpasta of lijm aangebracht op de PCB. We werken met hoogwaardige stalen stencils en kostenbesparende kaptonstencils. We maken gebruik van een DEK vector guard stencil frame voor het opspannen van de stencils. Dit wordt per PCB bepaald. De kaptonstencils gebruiken we veelal bij prototypes en kleine series.

Handmatige pick and place tafel

Met dit apparaat plaatsen we componenten handmatig op de PCB.

printplaat eM.Be Electronics printplaat eM.Be Electronics

Pick and place machine

Onze pick and place machine (Mydata My12) is een flexibele en snelle machine geschikt voor zowel kleine als grote series. Hij is in staat om zeer nauwkeurig de meest kleine componenten te plaatsen waaronder 01005 en 0201 tot de grovere componenten zoals connectoren en BGA’s en alles wat daar tussen zit.

Reflow oven

Voor het solderen van PCB’s met eenvoudige SMD componenten en bijvoorbeeld flexprinten maken we gebruik van een reflow oven.

Vapour phase

Voor een hoogwaardig en zuurstofvrij soldeerproces voor alle PCB’s.

Golfsoldeermachine

De golfsoldeermachine is uitgerust met een schuimfluxer en dubbele golf voor een kwalitatief goed loodvrij soldeerproces van zowel through hole als gelijmde SMD componenten.

Ultrasoon reiniger

We maken al gebruik van no-clean flux en no-clean soldeerpasta, maar reinigen met een ultrasoonreiniger behoort ook tot de mogelijkheden.

Microscoop

Hiermee controleren - en indien nodig repareren - wij de geassembleerde PCB’s. Wij gebruiken deze ook voor het aanbrengen van modificaties.

Testopstelling

Indien gewenst kan de klant een testoptelling/testprotocol aanleveren zodat wij de PCB’s uitvoerig kunnen testen zodat de geleverde PCB’s gegarandeerd functioneren.